Rastlinski izdelki

Posebni preparat semen koprive

Korist semen koprive se prekrivajo s tistimi iz listov. Zato krepijo, so bogata z minerali, odlična za kožo in lase, najpomembnejša pa je podpora za lidvica in sečila. Zagotovo pa so semena bolj hranljiva. Semena koprive delujejo na naš organizem kot adaptogen. Adaptogeni so naravne snovi, ki delujejo na telo posameznika in pomagajo pri prilagajanju. So kot naravni zavezniki, ki se ukvarjajo s stresom in utrujenostjo, saj vplivajo na urejeno delovanje hormonov. Zato semena kopriv s svojo adaptogenostjo vplivajo in večajo imunski sistem, povečujejo vzdržljivost in duševno osredotočenost, zmanjšujejo neugodja zaredi poslabšanja zdravja, krepijo nadledvično žlezo. Večina adaptogenih rastlin se nahaja v oddaljenih deželah, še posebej lepo pa je, da imamo kar sami ta primer rastline v bližini svoje okolice.

Na spletu sem odkrila zelo impresiven članek, ki opisuje semena koprive kot hrana za ledvice. Zato smo v našem čebelarstvu poskrbeli za preparat, ki krepi kri po lavkemiji, po kemoterapiji, pri zmanjšani slabokrvnosti zaradi pomanjkanja železa med menstruacijo, med nosečnostjo in v času menopavze. Semena koprive pomešana z medom so prijetnega okusa.

Na tujih spletnih straneh sem odkrila, da ta mešanica predstavlja vrhunsko ljudsko zdravilo, za mnoge bolezni. Ker je med naravni konzervans, se semena koprive lepo podajo vanj in skupaj tvorijo izredno podporo našemu organizmu. Na ta način dolgo ohrani svoje lastnosti.

To mešanico pripravljam že od leta 2014 in je pomagala številnim strankam. Najprej sem odpravila svojo slabokrvnost. Pomagala sem že veliko slabokrvnim mladim mamicam, dobivam pa tudi dobre povratne informacije od ljudi, ki imajo povišan krvni tlak ali pa sladkorno. Žlička pred spanjem po nekaterih virih zelo dobro pomaga otrokom, ki močijo posteljo. Zagotovo je seme koprive odličen adaptogen.

1 2 3